Ode aan de boterham

eten

Als ik op Instagram zoek op #breakfast, kom ik alleen nog maar boekweitpannenkoekjes, spinaziesapjes en havermoutpapjes tegen. In principe niks mis mee, maar: waar is de oerhollandse boterham met kaas gebleven?

Hier heb je ‘m:

IMG_20150908_085610

Er wordt plotseling beweerd dat brood ongezond is. Er worden zelfs hele boeken over geschreven. Dit terwijl brood als een van de weinige producten veel jodium bevat, waar we eigenlijk niet zonder kunnen. (Als je hier meer over wilt weten, lees even dit artikeltje van de Volkskrant)

Eet er nog wel iemand brood? Of is een boterham met kaas gewoon niet fancy genoeg om op Instagram te posten? Aan de andere kant, we delen ALLES met elkaar: ook onze vijftien kopjes koffie en wc-selfies.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het super leuk om te experimenteren met recepten en kan er niet tegen om elke middag hetzelfde te lunchen. Variatie is natuurlijk de key! Maar af en toe kan ik ook ultiem genieten van een doodgewone boterham en daarom verdient deze wel wat aandacht. De aandacht die hij de afgelopen tijd gemist heeft. En of het nou wel of niet gezond is, brood is lekker.

Hoe eet jij je boterham het liefst?

Advertisements

4 thoughts on “Ode aan de boterham

  1. Je schrijft zó ontzettend leuk! Je lijkt me echt een hele leuke meid. 🙂
    En wat betreft dit artikel, geef mij maar een ouderwetse (volkoren) boterham met (pinda)kaas in plaats van een stuk zuurdesembrood, bestrooid met hennepzaad, tarwegras en quinoa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s